piatok 30. mája 2014

8 kníh , ktoré musíte prečítať ak ste si zamilovali Na vine sú hviezdy

Na vine sú hviezdy je moja obľúbná kniha a keď som ju dočítala nevedela som čo ďalej ( presne ako mnoho dalších ľudí ) . O nejaký ten týždeň vychádza film a neviem či sa mám tešiť nakoľko ho asi celý preplačem. Na internete je teda kopa rôznych článkov a ja som sa tiež rozhodla jeden napísať. V článku vám poviem o pár knihách ,ktoré si zamilujete tiež ak ste za zamilovali aj do knihy Na vine sú hviezdy.
Skoro všetky knihy ,ktoré spomínam som prečítala , až na pár výnimiek ( teda asi jednu ) , ktorú som našla pri jednom článku, kde dievča písalo, že táto kniha sa fanúšikom TFIOS určite bude páčiť

 

štvrtok 29. mája 2014

Dan Brown- Da Vinciho kód

Názov : Da Vinciho kód 
Originálny názov : the Da Vinci Code 
Autor : Dan Brown
Počet strán : 464 
Väzba : Pevná s prebalom
Žáner : detektívka
Vydavateľstvo : Slovart
Rok vydania : 2004


Anotácia : Robert Langdon, harvardský vedec zaoberajúci sa symbolmi, je pracovne v Paríži a neskoro v noci dostane naliehavý telefonát. V Louvri bol zavraždený kurátor múzea a pri jeho tele sa našla záhadná šifra. Keď sa Langdon a nadaná francúzska kryptologička Sophie Neveuová pustia do lúštenia bizarných hádaniek, s prekvapením zistia, že v Da Vinciho dielach je ukryté množstvo stôp, ktoré majú síce všetci priamo pred očami, no napriek tomu ich nikto nevidí.

streda 28. mája 2014

Pomôžte mi vybrať knihu !

Nakoľko mám teraz opäť nejaké peniažky za ktoré by som si chcela kúpiť knihu, ale neviem akú, rada by som sa vás opýtala a poprosila vás aby ste mi s výberom pomohli.
Mám na zozname veľkú kopu kníh , ktoré chcem .. no vybrala som tie , ktoré chcem v tejto chvíli najviac .. tak snáď mi poradíte, lebo ja som v koncoch ..


 Piata vlna - kniha , ktorá ma hneď zaujala . Páči sa mi nápad knihy a celkovo mám strašne rada takéto príbehy. Dystópie majú v mojej knižnice veľké zastúpenia a po tejto knihe vážne túžim.


Mechanická Princezná- mám prečítané prvé tri knihy nástrojov smrteľníkov a žiadam si ďalšie no len sa neviem rozhodnúť či kúpiť 4-té pokračovanie alebo sa pustiť do niečoho iného .. a páči sa mi práve to že táto kniha sa odohráva v minulosti,
Half Bad- Polozlý- Na túto knihu počujem samé chvály , osobne som si ešte o nej ale nestihla urobiť aký taký obraz no recenzie ma donútili popremýšľať o nej a chcem túto knihu. Ďalší skvelý príbeh .. no bojím sa tej druhej osoby v ktorej je kniha občas písaná... neviem či mi takýto štýl sadne..


Mesto padlých anjelov -  ako som spomínala pri mechanickej princeznej ... neviem či ísť do pokračovania alebo kúpiť knihu trošku z iného obdobia...





Volanie kukučky - Pred nedávnom túto knihu kúpil kamarát ... nestretávam sa s ním ale často tak mi ju bohužiaľ nemá ako požičať .. no veľmi si ju chváli ako aj mnoho ďalších ľudí .. i keď zaznieva ja kritika.. Je to proste kniha od jednej z najlepších autoriek aké poznám a veľmi ju chcem do svojej knižničky ..


Zber Kostí- myslím že je tu geniálny príbeh a geniálna myšlienka .. kniha ktorú si priam žiadam prečítať ... je tu plno chvál.. no na druhú stranu som si už stihla prečítať aj niekoľko kritík ...











Ku každej knižke som napísala jednu dve vety.. prečo by som ju chcela... teraz vás naozaj prosím .. Pomôžte mi a poraďte .. ktorú si mám vybrať .. Ak ste knihy čítali , napíšte mi prosím váš názor na ne a chcem počuť aj kritiku,lebo keď ich len vychválite , tak si nebudem vedieť vybrať ..




pondelok 26. mája 2014

Top týždňa- Nadhodnotené knihy

Meme od Luu.
 
Knihy ktoré všetci vychvaľujú až do nebies a vy ich neznášate .. alebo naopak knihy, ktoré majú príšerné recenzie a vy ich milujete ? Aké sú tie vaše ?


nedeľa 18. mája 2014

Prvé oficiálne stills k filmu the Hunger Games : Mockingjay part1

Približne pred nejakými dvoma dňami sa na internete objavilo prvých pár officiálnych stillov ( alebo propagujúcich fotiek z filmu ) k tretiemu pokračovaniu filmu The Hunger Games : Mockingjay ( Drozdajka )
Ako obrovského fanúšika ma to strašne potešilo , tak som sa rozhodla ich pridať aj sem na stránku aby ste tí , ktorý ste ešte tieto fotky nevidela, mohli pozrieť ...
Teraz už stačí len čakať či na festivale v Cannes ukážu aj trailer ..  ( dúfam že áno )




Allie Condie : Dokonalý pár

Kniha : Dokonalý pár
Originálny názov : Matched
Autor : Allie Condie
Počet strán : 264
Diel : 1.
Vydavateľstvo : Ikar
Rok vydania : 2012
Väzba : Pevná


 Anotácia :
FUNKCIONÁRY ROZHODUJÚ O VŠETKOM!
Koho budete milovať. Kde budete pracovať. Kedy zomriete. V dokonalom svete je všetko dokonalé. Dokonalí ľudia žijú dokonale naplánovaný život a zomierajú v dokonale pripravenom čase. Dokonalý systém im na želanie pridelí dokonalého partnera a narodia sa dokonalé deti. Čo sa však stane, ak sa niekto proti toľkej dokonalosti postaví? Čo ak niekto objaví cit, ktorý možno nie je dokonalý, ale zato úprimný? Ako ho uchráni pred funkcionármi "dokonalej" spoločnosti?
Cassia verila, že rozhodnutia funkionárov sú vždy správne. Veď podriadiť sa im je len minimálna cena za dlhý život, ideálnu prácu a dokonalého životného partnera. Preto keď sa na displeji ako Cassiin nový partner objaví jej najlepší kamarát, nepochybuje, že je to ten pravý...až kým sa na tom istom displeji tesne pred vypnutím nemihne aj úplne iná tvár. Odrazu musí riešiť čosi nepredstaviteľné - vybrať si medzi Xanderom a Kyom, medzi jediným životom, aký kedy poznala, a cestou, po ktorej sa doteraz nikto nevydal. Musí sa rozhodnúť medzi dokonalosťou a láskou.
 

pondelok 12. mája 2014

Na čo sa možeme tešiť v 2014 - knihy

Sme už v necelej polovici roka 2014 no stále je tu strašne veľa vecí, na ktoré sa ešte do konca roku môžme tešiť ! Sú to pokračovania kníh, nové knihy, filmové prevedenia ku knihám a aspoň ten kúsok z toho vám predstavím vo viacerých článkoch. Toto je prvá časť a zameriava sa na knihy, nie je och veľa je to výber z tých najznámejších a najočakávanejších Young Adult kníh. Dúfam že vás aspoň trochu zaujmem a teším sa na komentáre.



John Green : Papierové mestá  

Quentin Jacobsen strávil celý život milovaním nádherne dobrodružnej Margo Roth Spiegelmanovej , ibaže z diaľky. Takže keď vtrhne do jeho života cez otvorené okno- oblečená ako ninja a pozve ho na geniálnu kampaň Revenge - nasleduje ju . Potom ale noc končí a rozvidnieva sa, Q dorazí do školy aby zistil, že Margo, vždy enigma, sa stala tajomnou. Ale Q sa neskôr naučí že su tu záhady- a sú pre neho. Nútený isť po nesúvislej ceste sa dozvedá, že čím bližšie sa dostane, tým menej vidí to dievča , o ktorom si mysle že dobre pozná.

Kniha má výsť na slovensku 1.10.2014 vo vydavateľstve YOLi.
Sama sa na knihu veľmi teším nakoľko mam od Johna Greena obe jeho doposiaľ do slovenčiny preložené knihy ( Na vine sú hviezdy a Kam zmizla Aljaška ? ) 



Stephen Chbosk - Charlieho malé tajomstvá

Kniha : Charlieho malé tajomstvá
Originálny názov : the Perks of being a wallflower
Autor : Stephen Chbosky
Počet strán : 208
Vydavateľstvo : Slovart
Rok vydania : 2012

Anotácia : Charlieho malé tajomstvá sú o dospievaní. Charlieho listy sú oveľa intímnejšie ako denník, sú smutné aj veselé, tragické aj komické. Nevieme, kde žije, nevieme, komu píše, vieme však o svete, o ktorom píše. Snaží sa žiť svoj život najlepšie, ako vie, no zároveň uteká pred jeho nástrahami a dostáva sa do sveta prvých rande, rodinných drám a nových priateľov. Sveta sexu, drog a kultovej Rocky Horror Picture Show, sveta, v ktorom je potrebná len úžasná pieseň na úžasnej ceste k nekonečnosti.



piatok 9. mája 2014

Knižná spoveď 6. ( Zvláštnosti pri čítaní )



Projekt je dielom Fanta Light a skladá sa z viacerých častí. Každý týždeň pribudne nová a ja sa posnažím aby som každú z nich naozaj vyplnila a pridala na blog . Táto časť je z celkového počtu spovedí 6. no na mojom blogu je to len prvá spoveď , tak dúfam že to nebude úplne nudné čítanie ( Otázky som preložila z češtiny )

štvrtok 8. mája 2014

Cassandra Clare - Mesto kostí



Autor : Cassandra Clare
Kniha: Mesto kostí
Originálny názov : City of bones
Séria: Nástroje smrtelníkov
Diel : prvá kniha
Vydavateľstvo : Slovart
Počet strán : 440
Rok vydania : 2012
Väzba : pevná








Anotácia : 
Pätnásťročná Clary Freyová sa v nočnom klube stane svedkom vraždy – vraždy, ktorú spáchali traja tínedžeri so zvláštnymi tetovaniami na tele a s prapodivnými zbraňami. Stačí len okamih a všetky telá jej zrazu zmiznú pred očami. Potom je naozaj ťažké zavolať policajtov, aby vyšetrili vraždu neviditeľnej obete neviditeľnými tínedžermi. Tak sa Clary prvýkrát stretla s Jaceom, Tieňolovcom, ktorý zbavuje náš svet démonov. Clary je vtiahnutá do Jaceovho sveta, jej mama zmizne a ju napadne démon. Ale prečo majú démoni záujem o Clary a jej mamu? A prečo Clary ako jediná vidí Tieňolovcov a svet démonov?

Začiatok

Good morning , readers
Zdravím vás všetkých , ktorý ste sa sem dostali .Konečne som sa sem dokopala a rozhodla založiť tento blog .Som obrovský milovník kníh, umenia, hudby a cudzích jazykov . Na knihách som závislák čo značí aj nadpis . Dostala som sa k nim už ako dieťa cez knihu ktorá začala túto závislosť u viacerých ľudí ( veľa z nich to naozaj priznáva ) , bol to Harry Potter , ktorého som čítala ako prvú dlhú a bez-obrázkovú knihu . No rada si tú knihu prečítam aj teraz a nikdy ma neomrzí

 Momentálne čítam vždy keď mám čas a nemusím sa učiť. Tak sa aj vždy posnažím a pridám vám sem recenzie na každú knihu, ktorú prečítam a budem dúfať že vám pomôžem a takisto že mi zanecháte aj aký, taký komentár. Teším sa na vás aj na spoluprácu s ostatnými bloggermi a pevne verím že sem zavítate aj častejšie .
Vaša Majka