piatok 29. augusta 2014

Half Bad- Polozlý : Sally Greenová / RECENZIA




Autor: Sally Green
Originálny názov: Half Bad
Vydavateľstvo: YOLI 2014
Séria: Half Life Trilogy
Diel: 1/3
Počet strán: 352
Žáner:  YA, paranormal
Obálka :  5/5
Moje Hodnotenie : 3,5/5

Anotácia :
Nathanovi v žilách koluje dvojaká krv. Splodený zo zakázanej lásky medzi bielou čarodejnicou a najkrutejším a najmocnejším čiernym čarodejníkom uniká pred celým svetom. Mal radšej zomrieť pri narodení, ako si to želala rada Bielych čarodejníc. Nechceného polovičiaka čaká krutý osud. Pre večný boj medzi bielymi a čiernymi čarodejnicami bude žiť ako štvaná zver až do svojich sedemnástych narodenín. Vtedy sa rozhodne, na ktorú stranu skutočne patrí. Pod jednou podmienkou. Musí prijať tri dary a napiť sa krvi svojho predka, inak ho čaká smrť. Nathanova matka si však po jeho narodení siahla na život a o otcovi už dlhé roky nik nepočul. Nezostáva mu nič iné, len sa pokúsiť o nemožné – nájsť najobávanejšieho čierneho čarodejníka na svete. Ale ako, keď nemôže veriť ani svojej láske?
 

utorok 19. augusta 2014

Filmové tipy #1

Zdravím vás po štyroch dňoch ticha na tomto blogu. Nepridávala som články lebo u nás v meste boli trhy na , ktorých každoročne maľujem deti na tvár (a  lebo som ich zabudla prednastaviť ). Konečne som sa opäť stretla s kamarátmi a leto sa začína opäť rozbiehať ( smola len že tak neskoro ) . Momentálne som v Bratislave a zdržím sa tu týždeň. Nemôžem vám teda sľúbiť články každý deň , no pokúsim sa :) Čítam príve Half Bad , tak hneď ako ho dočítam sem pridám recenziu. Aby som nezabudla, tak som už aj na facebooku → addicted to books .A k článku. Pridávam niečo ľahké, lebo bratrancovmu nootebooku nejako nedôverujem ( ale skôr on mne ) a aj jednoduchý článok píšem strašne dlho. Pridala som sem pá tipov na inšpiratívne filmy, a určite to nie je posledný krát :)


Dobrý ročník / A Good Year

-romantický/dráma

Ako malý chlapec jazdil Max Skinner na prázdniny k strýkovi Henrymu, ktorý miloval Francúzsko, víno a Provinciu . Preto sa tam odsťahoval, žil v malom zámku a bol majiteľom rozsiahlych viníc . Na nich pestoval víno jeho vinár Francis Duflot s manželkou Ludivine. Keď Max vyrástol, stal sa z neho bezohľadný maklér na londýnskej burze. Aby zarobil peniaze, nebráni sa ani podrazom. A na strýka skoro zabudol- nevidel ho už desať rokov...

Prečo si film pozrieť ? Je to jeden z mojich najobľúbenejších filmov vôbec. Rozpráva príbeh sebeckého muža a ukazuje ako sa mení na lepšieho človeka. Aj napriek tomu, že to nie je klasická komédia, či klasický romantický film, je to úžasný príbeh , ktorý si rada pozriem vždy a znova. Je to veľmi milí , oddychový film a bude sa páčiť každému .





Stuck in Love

Komédia / romantický / dráma

Uznávaný spisovateľ, jeho exmnaželka a ich náctročné deti sa vyrovnávajú so zložitosťami lásky vo všetkých jej podobách v priebehu jedného búrlivého roku . 

Prečo si film pozrieť ? Práve na tento film som počula samé chvály, každému sa páčil , každý o ňom rozprával ( aspoň teda na internete ) . Tak som si ho po dlhom hľadaní stiahla a pozrela . S plánom, pozrieť si ho tak do polovičky a dopozerať na druhý deň som ho pozerala do druhej rána, lebo som ho nedokázala vypnúť . Príbeh nie je niečo čo vás v tomto filme chytí za srdce , ani postavy , vlastne to nie je nič úžasné. Ale film má zvláštny potenciál, je v ňom niečo zaujímavé o čom budete ešte nasledujúci deň premýšľať .








Gravitácia / the Gravity

Drama / thriler / sci- fi

Ryan Stone, skvelá lekárka- inžinierka je na jej prvej vesmírnej misii. George Cloony- vesmírny veterán Matt Kowalsky, ktorý velí svojmu poslednému letu pred odchodom do dôchodku. Ibaže behom zdanlivo rutinnej výpravy do kozmu dôjde ku katastrofe. Loď je zničená a Stone a Kowalsky zostanú vo vesmíre sami, odkázaní jeden na druhého smerujúc ďalej do temného vesmíru . Hlboké ticho dáva obom jasne najavo , že stratili akékoľvek spojenie so zemou .. a tým aj akúkoľvek šancu na záchranu . Strach sa pomaly mení na paniku , najmä keď si obaja uvedomia , ako málo kyslíka im ostáva. pritom paradoxne jediný možný spôsob návratu je pokračovať v ceste do hlbokého vesmíru .

Prečo si film pozrieť ? Vo filme hrajú dvaja herci.. a to len možno do štvrtiny .. potom už len jeden . Je to zvláštny film , celý čas sa pozeráte na vesmír a jednu herečku, ktorá sa snaží prežiť. Je to ďalší film ,ktorý mal toľko dobrých recenzií, že som si myslela .. určite nie je dobrý.. Teda som si ho pozrela a je úžasný. Keď som ho videla prvý krát , povedal som si len to " je úžasný " a koniec. Potom som sa o filme rozprávala s mojim učiteľom výtvarky. ten bol na film v kine a ohromil ho. Opýtal sa ma , či viem o čom film bol. Povedala som že o vesmíre, o prežití. Na to učiteľ povedal, bol o Nádeji . Vtedy som si pozrela film ešte raz, a zrazu dostal úplne iný rozmer.




Pí a jeho život

Dobrodružný/dráma

Hlavný hrdina  vyrastal v indickej zoologickej záhrade, ktorú založil jeho otec. Možno by exotickú živnosť prevzal, keby sa rodina nerozhodla presťahovať do studenej Kanady – aj s niektorými zvieratami, ktorých predajom si chceli zaistiť ľahší štart v novej krajine. Proti tomu sa však postavili prírodné živly, ktoré jednej búrlivej noci potopili nákladnú loď, na ktorej sa plavil  s rodičmi a bratom.

Prečo si film pozrieť ? Toto bol film , o ktorom by som si nikdy nemyslela že sa mi bude tak páčiť. Príbeh s jemne náboženskou témou o chlapcovi , ktorý ostal sám na šírom mori len s tigrom . Lenže keď príbeh skončí, máte toľko nezodpovedaných otázok, že o ňom nedokážete prestať myslieť ešte nasledujúci týždeň !




štvrtok 14. augusta 2014

Liebster Award Tag #1


Liebster award tag už mám aj ja . Nebola som nominovaná ale na blogu Never trust a duck  písali, že kto ho prečíta tak ho môže vyplniť. Prší, nudím sa tak hor sa do toho. Aj som myslela , že to bude sranda, ale píšem ho už asi 2 a pol hodiny, stále je nedokončený a ešte musím vymyslieť otázky. Všeobecne je to ale asi najdlhší článok , ktorý tu kedy na blogu bol , len nech vás to neodradí prosím. Toľko energie som do toho dala tak si to prečítajte , prosím :)
Tento tag má 4 podmínky:
-Poděkuj blogerovi, co Tě nominoval.
-Napiš o sobě 11 faktů.
-Odpověz na 11 otázek, které jsi dostal/a.
-Nominuj 11 blogerů s méně než 200 odběrateli, aby odpověděli na tvých 11 otázek.
11 Faktov o mne : 
1. Som nízka ( najnižšia z triedy ) 
2. Chodím na bilingválne gymnázium
3. Som umelec celou dušou, srdcom telom. Som schopná kresliť do druhej rána. Momentálne som na druhom stupni v ZUŠke a výtvarke chcem venovať aj povolanie. So.. moje ambície sú ísť na architektúru alebo dizajn .
4. Hrám na gitaru
5. Všetky topánky na podpätkoch sú mi veľké . Vlastne všetky topánky .
6. Som strašne nerozhodná. Vždy si pýtam radu aspoň o piatich ľudí a aj tak si nevyberiem . 
7. Ak by som mohla tak by som nosila stále šaty.
8. Najkrajší darček je pre mňa vždy kniha .
9. Ak by neboli mobili, bola by som šťastnejšia. Nepotrebujem ich k životu . 
10. Mám rada ľudí , ktorý si vedia užívať život a tešiť sa z maličkostí. Neznášam tých, pre ktorých leto znamená opiť sa každý deň a ešte o tom napísať na facebook . 
11. Zvyknem chodiť do školy s termohrnčekom , vždy v ňom mám čaj, ktorý potom ale zabudnem vypiť a tak je v škole už studený . 

streda 13. augusta 2014

Experiment- Veronica Roth / Recenzia




Autor : Veronica Roth
Originálny názov : Allegiant
Diel : 3/3
Počet strán : 352
Vydavateľstvo : Slovart
Hodnotenie na Goodreader : 3.63
Moje Hodnotenie : 4,5 / 5

Anotácia :
Tris a Tobias sú opäť spolu – ale za akú cenu. Systém frakcií je kompletne rozvrátený, polovica mesta leží v troskách. Spoločnosť však potrebuje vodcov, a tak sa k moci dostávajú tí, ktorými doteraz ostatní opovrhovali. Bezprizorní. Všetci však myslia iba na pomstu. A tak to vyzerá, akoby len vymenili diktátorku v čierno-modro kostýme za inú v otrhaných šatách.

Mesto je v rozklade a jediná záchrana môže prísť zvonku. Tris a Tobias sa vydávajú za plot, aby sa pokúsili odhaliť pravdu o svojom meste. Je naozaj možné, že sú len súčasťou experimentu, z ktorého niet úniku? Alebo je aj toto len ďalšia simulácia?


utorok 12. augusta 2014

On my Wishlist #1



On my wishlist je týždenné meme od  Book Chick City, ktorého cieľom je zverejniť knihu, alebo knihy, ktoré by ste si priali mať doma .


Momentálne nič viac k šťastiu nepotrebujem , len vidieť túto knihu u mňa na poličke . Som ochotná urobiť pre ňu všetko, lenže sa k nej zatiaľ neviem dostať ( Ale verím , že do týždňa ju už budem mať ) ...

Prečo ju chcem ? : Okamžite ako som ju videla ma zaujala obálka, ktorá je úplne dokonalá a naživo ešte krajšia. Hneď som si prečítala aj anotáciu a potom som už bola presvedčená , že ju chcem mať . Čítala som kopu recenzií a to k tomu len pridalo, nakoľko je na ňu neskutočne veľa dobrých ohlasov ( a samozrejme aj kritiky, ale tá musí byť tiež , inak by kniha nebola tak skvelá )

pondelok 11. augusta 2014

Rezistencia- Veronica Roth / Recenzia



Autor : Veronica Roth
Originálny názov : Insurgent
Diel : 2 / 3
Počet strán : 424
Vydavateľstvo : Slovart
Hodnotenie na Goodreaders : 4,22
Moje hodnotenie : 4,5 / 5

Anotácia : Jedno rozhodnutie ťa môže zmeniť alebo zničiť. Každé rozhodnutie má však svoje dôsledky a po napätí, ktoré vzniklo medzi frakciami, sa Tris Priorová snaží zachrániť seba a tých, ktorých miluje. Zápasí s ničivými otázkami o smútku a odpustení, identite a oddanosti, politike a láske. Iniciačná ceremónia Neohrozenosti mala byť pre Tris dňom osláv a radosti, no skončila sa krvavými bojmi. V mysliach a dušiach frakcií sa rozhostil nepokoj, napätie každým dňom narastá. Tris stojí pred výzvou. Aby pomohla sebe a ostatným, musí naplno rozvinúť svoju divergenciu, aj keď nevie, čo všetko tým môže stratiť.


Môj názor : Na knihu som si po Divergencii počkala až rok. Divergenciu som čítala už v dobe keď Rezistencia bola vydaná ale nejako sa mi k nej nepodarilo dostať . Nakoniec som ju rovnako ako jej predošlú časť dostala na narodeniny . Vtom čase som si nepamätala z divegrencie skoro nič, šak jasné skleróza je už tu , tak som si musela dať re-reading a až potom sa pustiť do dvojky.. a to hlavne preto že Rezistencia začína presne tam kde Divergencia končí .



Na knihu som samozrejme po famóznej jednotke mala veľké očakávania . Pustila som sa do čítania s obrovským nadšením . Prvé kapitola som prešla ani neviem ako. Už po prvých stranách vás vtiahne do deja. Ibaže po pár kapitolách začína byť niečo iné .. stále nechápem čo do kelu napadlo autorku ale zmenila Tris o poriadne veľký kus. Tá Tris , ktorú som tak obdivovala a zbožňovala v jednotke sa teraz zmenila na niekoho iného. Celý čas mi liezla na nervy a bolo jedno kedy. V knihe je nespočetne veľa strán kde sa háda s Tobiasom , alebo ho poprípade obviňuje z vecí , ktoré neurobil . Zato on je stále skvelý, i keď to bol aj on kto sa na Tris hneval. 




 " We both have war inside us . Sometimes it keep us alive. Sometimes it threatens to destroy us "


Oproti divergencii , je to tomto pokračovaní tuším viac akcie. Opäť tam bolo veľa napätia a mojim nervom som dal zas zabrať . No aj napriek tomu v knihe veľa " heartbreaking"  momentov Viac spoznáte jednotlivé frakcie zvnútra ... a nie len frakcie ale aj jednotlivé postavy , ktoré boli na začiatku skôr v úzadí . Tým pádom som si obľúbila nových ľudí a znenávidela niektorých , ktorých som mala rada. Knihu to ale nepokazilo, veď to všetko k príbehu patrí a ten sa nepokazil. Ďalšie famózne dielo , ktoré vzniklo u Veronici nemôžem tak zkritizovať lebo všetko až na divné nálady Tris bolo skvelé . Knihu som prečítala za nejaké dva dni a bolo by to aj skôr . 


Koniec knihy sa ani nedá opísať je zvláštny a každý z vás ho musí posúdiť inak. Keď som čítala ja tak po prečítaní knihy som čítala poslednú kapitolu ešte raz a aj tak som sedela nad knihou ešte dobrých päť minút .


Odporúčam ju všetkým , ktorý čítali Divergenciu, túto časť si rozhodne nenechajte ujsť ! Inak sme už aj na Facebooku, tak nás môžte nájsť tu → Addicted to Books


Moje Hodnotenie : 4,5/5 hviezdičiek 

P.S. Prepáčte že som nepridala do recenziu obrázok knihy, moju má ale požičanú kamarátka tak som ju nemohla odfotiť. Dnes mi ju má vrátiť, tak do večera, poprípade do zajtra rána obrázok zmením :)

nedeľa 10. augusta 2014

Mortal Instruments Challange (3) / August

 

Čo vravíš na dvojicu Maleca - Aleca a Magnusa ?


Som ich obrovský fanúšik. Oni dvaja tvoria dokonalý pár a od začiatku série som im držala prsty. Možno Cassandra trošku ryskovala vložením takého páru do deja. Nie každému sa to páči. Podľa mňa je to skvelé oživenie, veď predsa len je to riadne nezvyčajné. Jednoznačne mi ale nevadili, veď ja predsa shipujem aj Johnlocka, Deana a Castiela.. tak prečo nie aj ich ? Myslím , že oni sa sebe skvelo hodia a v Meste padlých anjelov boli neskutočne zlatý, hlavne keď sa Alec hneval na Magnusa.. a keď posielali Jaceovi fotky . Určite je ale skvelé, že ich Cassandra spojila, možno chcela aj mladým ľudom ukázať , že to predsa nie je zlé ak je niekto iný .

sobota 9. augusta 2014

Divergencia- Veronica Roth / Recenzia





Autor : Veronica Roth
Originálny názov : Divergent
Diel : 1 /3
Počet strán : 392
Vydavateľstvo : Slovart
Hodnotenie na Goodreaders : 4.34
Moje hodnotenie : 4,5 / 5

Anotácia : Chicago, ďaleká budúcnosť. Beatrice Priorová žije v spoločnosti rozdelenej na päť frakcií. Na rozhodovacej ceremónii si všetci šestnásťroční vyberajú frakciu, ktorej zasvätia zvyšok života. Beatrice má len dve možnosti: zostať so svojou rodinou, alebo ju navždy opustiť, aby mohla byť sama sebou. Rozhodnutím napokon prekvapí všetkých vrátane seba. Zmení si meno na Tris a usiluje sa obstáť v tvrdej konkurencii, aby si vybojovala miesto v novom živote. Hľadá skutočných priateľov a zamotáva sa do vzťahu s chvíľami neodolateľným, inokedy neznesiteľným chlapcom. Keď Tris objaví sprisahanie, ktoré môže zničiť jej navonok dokonalú spoločnosť, záhadná schopnosť jej buď pomôže zachrániť ľudí, ktorých miluje, alebo...


piatok 8. augusta 2014

ADD YOURS : knižná edícia - August



Knižná edícia ADD YOURS od Judit z blogu My Alternative World of Books, ktorá tu bola už v máji a apríli a teraz po trošku dlhšej dobe je tu zas. Snáď vás to nebude nudiť a sľubujem že už zajtra pribudne konečne aj recenzia.

štvrtok 7. augusta 2014

Unboxing #1

Je to tu ! Tá detská radosť v očiach keď niečo vyhrám a potom môžem konečne napísať svoj prvý unboxing ! Tento  bude taký trošku iný , nakoľko som chorá a fotila som ho v posteli, čiže všetko je odfotené na mojej písmenkovej perine.
Knižku som vyhrala v narodeninovej giveaway u úžasnej Maci z blogu My Mad Wold of Books. Keď mi napísala či už mám Knihu Half Bad tak ma riadne potešila. Polozlého som si chcela prečítať už ako vyšiel a nie a nie sa k nemu dostať. To že sa táto knižka ku mne dostala takýmto spôsobom je úplne parádne. No a Maci je naozaj skvelá, veď uvidíte podľa fotiek :)



Ani neviete koľko úsilia mi zabralo neotvoriť ten balíček hneď ako prišiel.


Aaa .. už sa neviem dočkať .


Už je napoly vonku a konečne môžem držať tú dokonalú obálku v rukách. Zozadu je biela a vyzerá to úplne najtiptop .. ibaže som ju neodfotila ale keď budem písať recenziu tak tam ju určite hodím .


No a prečo je Maci  taká úžasná ? Lebo mi pribalila čaje, cukríky, úžasné martinusácke magnetické záložky, , odznaky, kalendárik, pero a ešte aj kyslé "žížalky" ,ktoré milujem .
 Prekvapení tam bolo skutočne dosť, ešte keď som otvárala knihu tak som našla záložku a o pár strán ďalej ešte ďalšie dve . 

 


Ešte jedno veľké ďakujem Maci :)

nedeľa 3. augusta 2014

10 dôvodov prečo milujem čítanie

Minulú sobotu som takto pridala článok o 12 veciach, z ktorých počúvania sme už ako čitatelia unavený . Teraz pridávam iný článok o veciach, ktoré na čítaní milujem a tak som sa rozhodla že každú Nedeľu budem teda pridávať články na tento spôsob. Dúfam, že vás to nenudí a páči sa vám aj takýto netradičný článok .

1. Môžem sa v okamihu premiestniť do akéhokoľvek sveta len pomocou otvorenia knihy.


2. ... a postavy v onej knihe sa stanú niečim viac len než postavami ...


3. ... a vy zažívate dobrodružstvá .


4. Môžem čítať kdekoľvek  a kedykoľvek chcem a nemusím sa báť vybitia batérie.


5. Vôňa knihy ....


 
6. Spoznám tak veľa nových ľudí ( a stačí len mať rovnakú obľúbenú knihu ) 


7. Čítaním získate viac než len príbeh ...



8. Môžete tak ujsť z reality do lepšieho sveta, bez problémov ( tých vašich )


9. Knihy sú jedinečné, každý z nás ich vidí inak ,premietame si tak film podľa nášho vlastného scenára, presne tak ako sa nám páči .. 



10 . Knihy sú viac než len kopa papierov , do knihy sa môžte zamilovať.


Knihy vás učia, otvárajú oči, rozveselia vás, rozplačú , donútia vás robiť veci ktorých ste sa báli, urobia z vás lepšieho človeka, pomôžu vám.. a to je to prečo ich milujem