streda 15. apríla 2015

Looking through the light - malý "spisovateľský" projekt



Milujem jednoduché, spontánne písanie o najrôznejších veciach. Vymýšľanie si krátkych príbehov, písanie kde sa nad niečim zamyslím, kedy opíšem svetlo, čo dopadá spoza školských žalúzií na môj zošit, ktorého stránky pokrýva viac kresieb než poznámok. Či už ste si všimli a či nie, takéto články píšem omnoho radšej než recenzie. Články, v ktorých píšem osobnejšie, články, ktoré prúdia z mojej nálady, také články, čo píšem lebo skutočne chcem. Niekedy mám chuť písať a písať veľa, neustále ťukať do klávesnice alebo bleskurýchlo zaznamenávať slová do hrubočizného zápisníka. No často krát neviem o čom písať, napíšem pár viet, ktoré vzápätí vymažem, až kým to neurobím opäť a zas desiatky krát. Preto milý čitatelia, milovníci kníh, so srdcom spisovateľa, pripojte sa ku mne do malého spisovateľského projektu. Ak by niekto chcel povedať, že my nie sme spisovatelia.... každý je ak chce, len mi sme menší než tí skutoční. 





Projekt bude krátky, spontánny a vskutku malinký. Potrvá mesiac a každý štvrtok zverejním tému, na ktorú napíšete článok- taký článok, na aký budete mať práve chuť! Nemyslite priveľa, len píšte spontánne, napíšte báseň, príbeh tvorený len dialógmi, poviedku, úvahu, čokoľvek vás napadne. Napíšte o veciach z každodenného života, čo si často nevšimnete. Pozriete sa cez svetlo vášho okna, cez svetlo čo vám svieti do očí pri ceste autobusom. Všimnite si veci čo si inak nevšímate a namaľujte ich takou farbou, na akú máte náladu.

Nebudú žiadne pravidlá, nemusíte dodržať nič, len píšte.  Zajtra zverejním prvú tému a budem veriť, že sa aspoň jeden človek do projektu zapojí :) 



7 komentárov:

  1. No vaau, tak toto je skvelý projekt! Určite sa zapojím a teším sa na to! :)
    Inak, vadilo by, ak by som sa zapojila napríklad len 2krát do mesiaca a nie štyri? :)

    www.readingbookswithlove467.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som veľmi rada, že sa zapojíš a samozrejme nevadí ak sa zapojíš len dva krát. A pokiaľ budeš chcieť tak zvyšné dve témy môžem dopísať aj neskôr a nie presne na čas, mňa to poteší aj takto :)

      Odstrániť
  2. Skvelý projekt!!!! Naozaj uvažujem , že sa zapojím, pokiaľ to budem stíhať :))
    Úplne ťa totižto chápem, ten pocit, keď chceš písať, máš v hlave kopu myšlienok , no keď si ich napíšeš na papier/blog, už nevyzerajú také úžasné.. :D ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak :) :D Budem rada ak sa zapojíš, hoci aj keď napíšeš článok o týždeň neskôr, ja si ho potom rada prečítam :)

      Odstrániť
  3. Myslím, že sa zapojím. :) Akurát nedávno som strašne chcela niečo vymyslieť a písať na nejakú určenú tému a tento projekt-ík mi s tým pomôže. :) Už som zvedavá a teším sa. :) Inak, nedá mi to, ale napísala si 'mi sme'...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skvelý nápad! Myslím, že sa zapojím aj ja :) Len sa bojím, či by som to stíhala popri tých všetkých povinnostiach, ale tak za skúšku nič nedám :D Tak som zvedavá na prvú tému :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. znie to naozaj skvelo :) určite sa zapojím :) dúfam, že budem schopná niečo napísať :D

    OdpovedaťOdstrániť