štvrtok 4. septembra 2014

Filmové tipy #2

Mám za sebou dva ( tri ) dni školy a už jej mám až po krk . Učiteľky z chémia a matiky, mimochodom dvoch predmetov ktoré mi nejdú úplne najviac, si myslia že si z minulého roku pamätáme úplne všetko . Pozitívne je , že som si včera objednala Piatu vlnu, tak budem mať zajtra na čo myslieť aby som opäť vydržala počítať ďalšie príklady. Jeden zo skvelých vecí keď je škole je pozrieť si večer na upokojenie nejaký dobrý film ( poprípade si urobiť v piatok filmový večer ) . Tak vám sem pridávam pár ďalších tipov na filmy, ktoré mam rada .. a určite to nie je posledný takýto článok .

Now is good / Teď a tady / Skôr než zomriem 

Asi najdojímavejší film aký som kedy videla. Videla som ho len prednedávnom a na jeho podnet som si v angličtine prečítala aj knihu. Príbeh dievčaťa s leukémiou, ktorej už nezostáva veľa času a za posteľou skrýva tajný zoznam na ktorom ma spísané veci , ktoré by rada stihla než odíde. Dojalo ma to asi via než TFIOS , plakala som na konci filmu a ešte chvíľu po ňom 
- odporúčam pozrieť s titulkami lebo prízvuk Dakoty Fanning je neskutočný .



Comme un Chef / Áno šéfe

Veľmi milá a príjemná frnacúzska komédia. Jacke veľmi rád varí a je to viac než len jeho koníček. Chce sa stať šéfkuchárom, čo sa mu ale nedarí a preto ,že je jeho žena tehotná príjme prvú prácu ,ktorú mu ponúknu. Náhodou mu ale cestu skríži profesionálny šéfkuchár Lagarde a Jackemu sa plní sen, ibaže za prax nedostane peniaze a tak to manželke nemôže povedať . Francúzske komédie sú samé o sebe iné a nemajú v sebe ten trápny americký humor. Práve preto sa mi tento film strašne páči. Vtipný príbeh ,v ktorom nie sú žiadne trápne vtipy, nič čo ste videli už sto krát , proste svieži , oddychový film . 


Inception / Počiatok 

Film , ktorý ste už pravdepodobne mohli vidieť.Veľa krát bol odvisielaný aj v telke. Už dlhší čas je to jeden z mojin najobľúbenejších filmov, rada ho pozerám znovu a znova, hlavne keď prší . Cobbs je najlepší v svojom obore. Je zlodej , nekradne veci ale sny. Je práve na úteku ,keď je mu ponúknuta zvláštna práca, má sa nabúrať do snov syna vlastníka jedného veľkého impéria a vložiť mu do mysle myšlienku aby sa impéria vzdal. Za odmenu má Cobbs dostať slobodu .
Bez pochybností možem povedať že je to jednej z najlepšie premyslených filmov, má užasný príbeh , efekty sú perfektné a celý film si vás ľahko vtiahne do deja.
- pozerajte ho naraz, nerobte si pridlhé prestávky ( dopozerám na druhý deň ).. a sústreďte sa na dej
-TRAILER


 About time / Lásky čas

Neklasicky-klasická romantická, britská komédia.. Alebo žeby nie ?. Film ktorý ani neviem zaradiť... Sci- fi ? Romantický ? Fantasy ? Každopádne, originálne ! Tim je strašne nesmelý a veľmi osamelý , až kým mu jeho otec neprezradí že všetci muži v jeho rodine vedia cestovať v čase. Vtedy sa Tim rozhodne ,že musí niekoľko vecí zmeniť a hlavne si nájsť priateľku. Tak odcestuje do Londýna a tam stretne Mary . Ibaže rande mu vždy niečo pokazí a tak cestuje v čase a stále niečo mení  . Film podľa knižnej predlohy, veľmi milý , krásne prostredie a krásne pesničky !
- TRAILER 


Untouchables / Nedotknuteľní 

Ďalší z tých naj naj filmov aké som kedy videla. Skutočný príbeh muža , ktorý po zoskoku padákom ostal ochrnutý na celom tele, dokáže len hýbať hlavou a rozprávať. Hľadá si opatrovateľa tak usporiada pracovné pohovory a na jeden z nich príde aj Driss, ten tam ale nepríde kvôli práci ale len aby dostal sociálne prídavky. Philipp sa ale rozhodne prijať ho za svojho ošetrovateľa. Veľmi emotívny film, inšpiratívny, na prvý pohľad sa môže zdať ako riadna dráma ale neskôr za z filmu vykľuje dokonca komédia. veľa krát som sa pri filme zasmiala, sú v ňom úžasne scény a preto je tento film skutočne jeden z najlepších .


Oblivion / Nevedomí

Jeden z najviac mind=blow filmov aké som kedy videla. Pochopíte ho dobre až vtedy keď si ho pozriete tretí krát, po prvom pozretí nemáte šancu . Nedokážem správne ani opísať obsah filmu , nakoľko si myslím že je riadne zložitý. Ale film je to skvelý, určite si ho pozrite , má zaujímavý dej a vďaka tým mind=blow častiam dostáva zakaždým absolútne iný spád aký by ste očakávali. O čom je film si môžte pozrieť tu→ CSFD

3 komentáre:

  1. Now is good jsem viděla nedávno a je to opravdu krásný film :). Předtím jsem četla knihu a s té mám takové rozpoluplné pocity:).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Počiatok je úplne úžasný film. Ja som si potom našla aj všetky pesničky a ešte stále ich počúvam. Vždy z nich mám zimomriavky :D Ale napríklad také Oblivion - to sa mi zase nepáčilo. Divný film :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Počiatok je úplne epický film, strašne rada ho pozerám ešte keď prší, to je potok úplne úžasná atmosféra. A oblivion, hej , divný film ale to sa mi páči že je taký mind=blow a musela som si ho pozrieť aspoň dvakrát aby som mu porozumela

      Odstrániť