nedeľa 30. novembra 2014

5 dôvodov prečo milujem čítanie v Zime

Žeby ma chytila Vianočná nálada ? :D Už som začala maľovať vianočné pohľadnice a včera sme už aj záložky vyberali . Neviem prečo robím také blbosti, keď sa vždy sťažujem , že nemám čas čítať ale aj tak  skončím pri vyrábaní niečoho . No a tak mi napadlo päť vecí ( viac som už nevymyslela ) prečo to všetko tak milujem, zimu, Vianoce ...

1. Krb 
- nepoznám človeka , ktorý by nemal rád teplo z krbu v chladný zimný večer . Sadnete si k nemu s dekou , čajom v ruke , dobrou knihou a deň už nepokazí nič , ak vám náhodou nezhorí deka... och a ešte keď vonku sneží :3



2. Čaj
- v lete nezvyknem čítať knihy sa čajom v ruke, ale v zime je to nevyhnutnosť a v predvianočnom období ešte horúca čokoláda. Síce väčšinou zabudnem , že som si čaj urobila a tak potom keď si spomeniem je už dávno studený. Nevadí, tak či tak si ho vždy urobím. A najlepší moment je , keď je vonku zima, husto sneží a ja sedím v čajovni , v teple a  v ruke  výborná kniha ..


3. Nikto mi nič nepovie ak ostanem celý deň v posteli
- sedím si tak zabalená v deke a perine. Nikomu to nevadí, lebo bývame vo veľkom dome a tam je večne zima tak keď si poležím s knižkou v posteli pri takomto dni je to úplne akceptovateľné ( a super :3 )

4. To čaro 
- milujem čítanie v tomto období hlavne kvôli úžasnej atmosfére . Veľa ľudí čo poznám neznášajú Vianoce, zimu a to už ani nehovorím o snehu . Ja to všetko zbožňujem, sedieť pri Vianočnom stormčeku a čítať novú knihy, čítať keď sneží lebo je to také kúzelné .

5. re-reading Harryho Pottera
- pre mňa nevyhnuteľnosť každej zimy. Bez Harryho to nie je ono . Vždy niekedy v decembri začínam re-reading a postupne a aj re-watching filmov, pre mňa to je celé také Vianočné ( a je mi jedno že ich tie knihy čítam každý rok , Harryho nebudem mať nikdy dosť )



- možno by som po dlhšom uvažovaní napísala aj viac vecí ( sviečky , svetielka, čítanie na záhrade s kopou diek keď sneží, mačka ležiaca vedľa mňa .. ) ale ponáhľam sa teda čítať knihu.. veľmi rada by som bola ak by sa mi to konečne podarilo ..

2 komentáre:

  1. Ja čítam najradšej v zime high fantasy knihy a potom knižky od Kerstin Gierovej :D tie sú stvorené na Vianoce :D Modrú jako safír som prečítala v Štedrý večer a bola to pecka. Toľko som sa nasmiala.
    Okrem toho, rada by som čítala pri kozube (krb je nespisovne :D a sorry, že to spomínam, ale teraz furt preberáme bohemizmy a nedokážem to prehliadnuť) :D :D no k veci, nemôžem čítať pri kozube, keďže žiadny nemáme. Ale rada čítam alebo kreslím pri vianočnom stromčeku. Spomínam si, že som minule kreslila mapu k príbehu pri stromčeku a bola to taká pohodová atmosféra.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D ja tiež keď niečo preberáme na slovenčine tak potom ľudí opravujem a spomínam všetky tie výrazy potom v bežnej reči :D .. . a to kreslenie , to ja milujem úplne najviac :)

      Odstrániť