sobota 17. mája 2014

Add Yours- knižná edícia ( Máj )



Projekt od MAWOBu :) Viac sa o ňom môžete dozvedieť TU


Autor, pri ktorého cliffhangeroch si idem vytrhať vlasy.

U mňa to bola asi Suzzane Collins pri hrách o život. Každá jedna kapitola sa končila nejakou zákernou vetou ktorá mi nedala spávať a musela som čítať a čítať. Jedno šťastie bolo , že mám doma trilógiu v jednej veľkej knihe ,lebo to ako sa skončila dvojka by som asi nepredýchala , nemať doma hneď aj tretiu knihu . Ale aj tak sa mi tie cliffinhangre páčili, ešte to celé viac zdokonalili . No a keď v novembri vyšiel druhý film - teda the Hunger Games : Catching fire - a skončil sa tak ako skončil, väčšina ľudí si na to pekne ponadávala. Výhodu sme mali mi, ktorý sme knihu čítali, lebo film sa končí presne tou istou vetou.



Autor, ktorý by mohol vydávať knihy ČASTEJŠIE.

Budem sa opakovať :D ale musím spomenúť Suzzane Collins, lebo jej knihy som dokonale úžasné a nič by mi nezrobilo väčšiu radosť ak by vydala ďalšie, a ak by to boli kratučké knihy z pohľadu niektorých hrdinov Hier o život bolo by to nesmierne dokonalé . A tiež John Green, i keď pravda je že máme jeho kníh málo len preto , že nie sú v slovenčine ..

Kniha, ktorú každý vychvaľuje a ja vôbec nechápem prečo.

U mňa je to Džínsový denník ( vopred sa ospravedlňujem všetkým jeho fanúšikom ) . Je to kniha , ktorú prečítali všetky moje kamarátky , a to aj tie , ktoré inak nečítajú. Nejako nechápem čo sa na nej každému páči . Prečítala som len prvú knihu  a hneď som vedela , že ma neoslovila. Neviem čo presne sa mi nepáčilo ale celkovo ma ta kniha nechytila ( a ja to pri knihách potrebujem ) . Čítalo ju v mojom okolí nesmierne veľa ľudí a potom častokrát počúvam otázky typu" a už si čítala tretie pokračovanie džínsového denníka ?" ... a ja nemám čo povedať.



Kniha, ktorá je v mojej knižnici najcennejším úlovkom.

Jednoznačne séria Harryho Pottera. Je to kniha , ktorá mi pripomína detstvo no vždy si ju rada prečítam s rovnakým nadšením ako po prvý krát. Harry je postava z kníh ktoré ma neomrzia snáď nikdy. Prvé štyry knihy sú ešte mamkine , ktorá ich čítala keď som bola ja ešte malá na čítanie , a ostatné tri som postupne podostávala na narodeniny. Vlastním aj knihu Bájky Barda Beedla čo si strašne cením , lebo som ich našla vo výpredaji za 2 eurá. Hneď som ich brala domov :) Rowlingová mi spravila krásne detstvo a vytvorila 7 horcruxov , ktoré navždy zostanú žiť as ja sa k nim zakaždým vrátim



 Postava, ktorá by si zaslúžila vlastnú knihu.

Po tom čo som prečítala Experiment tak jednoznačne hovorím Uriah ! Strašne by som o ňom chcela vedieť viac. Proste knižka z pohľadu neohrozeného, ktorý prežil hrozne veľa.. bolo by to zaujímavé myslím :D .. Ale ešte lepšia by bola kniha o Voldemortovi, strašne po nej túžim. Neskutočne som si obľúbila šiestu knihu Harryho Pottera práve kvôli častiam z Voldemortovho života. Proste kniha o ňom by bola dokonalá . Alebo kniha o Aljaška z knihy Kam zmizla Aljaška .. to by bolo dokonalé. Ani nemám čo k tomu povedať, ako o tom rozmýšľam .. o bolo by to skvelé ..



Postava, ktorú z celej duše nenávidím.

Nemyslím , že poznám postavu , ktorú nenávidím. Ja som schopná odpustiť každému čokoľvek a neviem byť nahnevaná pre nič za nič . Ale ak by som si mala vybrať tak by to bol Snow a prezidentka Coinová z Drozdajky 


Hrdina, ktorý si môže dovoliť nevyzerať perfektne.

Miles z knihy Kam zmizla Aljaška. Vychudnutý , obyčajný, bez priateľov na začiatku knihy a aj tak sa mi vryl do srdca nesmierne hlboko. Taktiež aj Augustus z Na vine sú hviezdy od rovnakého autora ako predošlá kniha. Môže nemať nohu a stále byť dokonalý. Bodaj by.. aj keby mal na sebe vrece bol by úžasný.




Hrdinka, ktorú obdivujem.

Tris z Divergencie. Obdivujem jej statočnosť, sama by som nezvládla to čo sa podarilo jej. Hlboko ju
obdivujem a skláňam sa pred ňou . Nechcem vás, ktorý ste ešte neprečítali Experiment, zaspojlerovať tak viac už k tomu nepoviem.



 
Najlepší nie hlavný knižný pár.

Tých mám tuším viac. Finnick a Annie, prečítal som o nich už kopu fanfiction ale zaslúžili by si samostatnú knihu, milujem ich príbeh a je to dokonalý nie hlavný knižný pár. Ďalším párom je pre mňa Snape a Harryho mama Lilly. Proste ako sa hovorí, Rowlingová napísala na troch stranách lepší ľúbostný príbeh ako Meyerová v štyroch knihách .




HOT TOPIC: Videorecenzia alebo klasická recenzia? Ktorú z nich si prečítam/pozriem radšej?

Pre mňa klasická recenzia. Recenzujeme knihy , nie filmy, preto by naše recenzie mali byť ( aspoň podľa mňa ) písané. Pri niektorých videorecenziách ani neobsedím a prestanú ma baviť, s výnimkou tých anglických, tie zvyknem pozerať až do konca ( ale to najme kvôli angličtine )


Otázka na telo: Ja a spoilery - Používam ich v svojich recenziách? Čítam ich niekedy alebo sa im vyhýbam ako čert krížu
Vyhýbam sa im aspoň pokiaľ sa to dá a určite ich nepíšem lebo mám s nimi príšerné skúsenosti a nechcem aby to zažili aj iný. Mám spolužiačku ktorej som požičala Divergenciu, tá si potom kúpila Rezistenciu a hne´d ako vyšlel aj Experiment, ja som v tom čase mala stále len Divergenciu a spolužiačka prečítané už všetky tri. Najprv o nich rozprávala ako " nie nie , nepoviem ti čo sa stalo " a potom asi o týždeň na to , ani neviem ako my povedala celý koniec experimentu. ďakujem fakt .. -_-

1 komentár: