pondelok 12. mája 2014

Na čo sa možeme tešiť v 2014 - knihy

Sme už v necelej polovici roka 2014 no stále je tu strašne veľa vecí, na ktoré sa ešte do konca roku môžme tešiť ! Sú to pokračovania kníh, nové knihy, filmové prevedenia ku knihám a aspoň ten kúsok z toho vám predstavím vo viacerých článkoch. Toto je prvá časť a zameriava sa na knihy, nie je och veľa je to výber z tých najznámejších a najočakávanejších Young Adult kníh. Dúfam že vás aspoň trochu zaujmem a teším sa na komentáre.



John Green : Papierové mestá  

Quentin Jacobsen strávil celý život milovaním nádherne dobrodružnej Margo Roth Spiegelmanovej , ibaže z diaľky. Takže keď vtrhne do jeho života cez otvorené okno- oblečená ako ninja a pozve ho na geniálnu kampaň Revenge - nasleduje ju . Potom ale noc končí a rozvidnieva sa, Q dorazí do školy aby zistil, že Margo, vždy enigma, sa stala tajomnou. Ale Q sa neskôr naučí že su tu záhady- a sú pre neho. Nútený isť po nesúvislej ceste sa dozvedá, že čím bližšie sa dostane, tým menej vidí to dievča , o ktorom si mysle že dobre pozná.

Kniha má výsť na slovensku 1.10.2014 vo vydavateľstve YOLi.
Sama sa na knihu veľmi teším nakoľko mam od Johna Greena obe jeho doposiaľ do slovenčiny preložené knihy ( Na vine sú hviezdy a Kam zmizla Aljaška ? ) 








John Green : Na vine sú hviezdy - 2.vydanie 

Myslím , že túto knihu nie je potrebné predstavovať. Je celosvetovo známka a už 5.júna k nej výchádza aj film, kvôli čomu pre nás vydavateľstva pripravili aj novú "filmovú" verziu obálky . 
( Mne sa viac páči ta predošlá ) 
Kniha vychádza 27.5. vo vydavateľstve IKAR











Cassandra Clare : Mesto stratených duší ( nástroje smrteľníkov 5 ) 

Lilithine démonské čary zviazali milovaného Jacea s jej prekliatym bratom Sebastianom. Jace sa tak stal poskokom démonov. Tieňolovci sa snažia zničiť Sebastiana, ale ich vzájomné spútanie je také silné, že nemôžu ublížiť jednému chlapcovi, bez toho aby to nepocítil aj ten druhý. Alec, Magnus, Simon a Isabelle skúšajú nájsť pomoc u férov, démonov, a dokonca i u nemilosrdných Železných sestier, no Clary pracuje na vlastnú päsť. V stávke je nielen jej život, ale aj Jaceova duša. 


Ja som ešte nestihla prečítať 4. pokračovanie tejto série ale už sa neviem dočkať kedy si nájdem čas, lebo počujem len samé chvály.
Kniha má výjsť 30.6.2014 vo vydavateľstve SLOVART





Cassandra Clare : Mesto nebeského ohňa ( nástroje smrteľníkov 6 )  


Anotáciu na túto knihu nepridám ( nie je to preto , žeby v slovenčine nebola, z angličtiny ju bez problémov preložím )  , pretože predsa ešte nevyšla ani 5. časť a samotná anotácia k 6. by mohla obsahovať spojlery. Načo by som to sem potom pridávala veď nechajme sa prekvapiť

Kniha vyjde 15.12.2014 vo vydavateľstve SLOVART 









Richelle Mead : Upírska akadémia 4 - Krvavý sľub 

Nedávny útok strigojov na Akadémiu sv. Vladimíra si vyžiadal životy mnohých morojov i dampírov, učiteľov, strážcov i žiakov. No niekoľkí dopadli ešte horšie a skončili v zajatí. Ich osud je nejasný. Buď skončia ako potrava pre strigojov, alebo ich premenia na svoj obraz. Medzi unesenými je aj Dimitri. Radšej si zvolí smrť, než by mal byť jedným alebo druhým. Pred Rose stojí závažné rozhodnutie: Ostať pri Lisse a chrániť ju telom i dušou, alebo sa vydať hľadať Dimitriho a splniť, čo mu svätosväte sľúbila. Sama však netuší, či bude mať dosť sily, aby zabila človeka, ktorého miluje najviac na svete.  

Ani jeden z dielov tejto série sa mi ešte nedostal do rúk a stál nad kúpou váham... čítali ste niekto, čo na tieto knih hovoríte ? 
Kniha výjde 30.6.2014 vo vydavateľstve SLOVART 
 
 

2 komentáre:

  1. Ach, už sa nemôžem dočkať na pokračovania TMI a na knihu Papierové mestá! :3 Myslela som si, že Paper Town vyjde zatiaľ len v Česku, ale keď sa dozvedám, že aj u nás ....
    Teším sa! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som mylsela , že u nás nevýjde ale potom som tak pozerala po bux.sk a natrafila som práve na Papierové mestá pri ktorých bolo napísane že v októbri výjdu.. a ja že wáááu .. :D potešili ma strašne, už sa neviem dočkať kedy ich budem držať v ruke .. a som zvedavá na obálku ..

      Odstrániť