piatok 8. augusta 2014

ADD YOURS : knižná edícia - August



Knižná edícia ADD YOURS od Judit z blogu My Alternative World of Books, ktorá tu bola už v máji a apríli a teraz po trošku dlhšej dobe je tu zas. Snáď vás to nebude nudiť a sľubujem že už zajtra pribudne konečne aj recenzia.



Autor s úžasným zmyslom pre humor
Hmm. Asi John Green, lebo ma vedel rozosmiať aj v okamihoch keď sa mi chcelo viac plakať než sa smiať. Nedokážem pochopiť ako sa mu do smútkom predratej knihy podarilo dostať toľko nenúteného vtipu. Celá polovica knihu Kam zmizla Aljaška je úplne perfektná, vtipná, uvoľnená .. Na vine sú hviezdy, tam je toľko hlášok a sarkastických poznámok , že dokázali depresívnu knihu vyzdvihnúť na najdokonalejší príbeh súčasnosti .




Autor, ktorý si to u mňa poriadne pokašľal
No, to dalo zabrať. Neviem čo tu napísať ale dajme tomu že Veronica Roth . Jej knihy sú úplne bombové , nič proti tomu nemám aj príbeh je skvelý ale čo do kelu porobila v Rezistencii s Tris . Tá sa oproti Divergencii zmenila jednou veľkou otočkou na niekoho iného. Ešte aj s Tobiasom sa stále hádala a ja som mala dosť často chuť prefackať ju . V Experimente to bol zas niekto trochu iný a koniec už komentovať radšej nebudem ( však nechcem spoilerovať ostatných )



Kniha, ktorú som čítal na verejnosti... a bol to poriadne hlúpy nápad
Neviem no .. ale mne sa taký nejaký knižný trapas na verejnosti nestal. Jediná hlúpa vec, ktorú som urobila bolo doniesť do školy moju trilógiu Hier u život. Chúďa kniha všetci  potom obchytkávali tú 3D obálku a domov už nedošla taká pekná ako predtým .


Kniha ktorá urobila moje destvo o niečo krajším .

Konečne nemusím rozmýšľať lebo toto je u mňa jednoznačné. Harry Potter bola moja prvá taká "skutočná" kniha, ktorú som sama prečítala. Harry mi urobil detstvo jednoznačne kúzelnejším než aké by bolo bez neho. Vždy sa k tým knihám vraciam, stále a stále myslím že každý rok. Teraz mám dokonca rozčítanú už tretiu a nemôžem prestať .


 
Hrdinka, ktorú každý miluje... okrem mňa
Ja neviem, ja som dobrý človek ja mám všetkých rada :D Každá postava mi zvyčajne prirástla k srdcu aj ak urobili nespočetne veľa hlúpostí nikdy som ich až tak nezavrhla .


Hrdina, ktorý mi je podobný (chcel by som sa mu podobať)
Najprv som si myslela , že nikoho takého nenájdem ale potom som mala toľko adeptov , že som si nevedela vybrať. Ale tak teda Clary z nástrojov smrteľníkov. Sme si podobné ako charakterovo tak sme aj obe nízke, všetci hovoria aký ste zlatý a neberú vás vážne. Clary kreslí , jej mama tiež a tu je ďalšia podobnosť , ktorú ja v sebe nikdy nezapriem. Znamená to pre mňa viac než len koníček . Obe ak si niečo zaumienime tak ideme za tým, čo je myslím v živote veľmi dôležité. Proste sa nevzdať .



Postava, ktorá si ma získala viac než hlavní hrdinovia
Nad týmto som musela chvíľu rozmýšľať ale teda po minútach strávených hľadením na knihy a dumaním vyberám Kya z knihy Dokonalý pár . On je postava vďaka ktorej sa mi kniha páčila. Zaujal ma príbehom, odolávaním systému. Ukazuje vlastne aby sme verili vo vecy , ktoré sú pre nás dôležité. Poburuje systém drobnosťami a aj tak ho trestajú. Páčilo sa mi ako aj v modernizovanej techno-dobe stále dbal na jednoduché veci . Knihu ozvláštnil a on bol ten , ktorý ma pri nej stále držal inak by som ju určite odložila .


HOT TOPIC: Rada, ktorú by som dal ostatným blogerom pri písaní recenzií (z pohľadu čitateľa)

  Ja s rencenziami vpodstate začínam a nemám veľa skúseností tak si moje radi neberte príliš k srdcu :D Ale ako čitateľ nemám rada priveľa opisovania o čo vlastne v knihe ide. Veď my to predsa vieme. Ak si pozerám recenziu , tak si chcem prečítať názor na knihu, ktorý mi prezradí či si ju mám kúpiť alebo nie. Nepotrebujem vedieť koľko krát sa hlavný hrdinovia pobozkali alebo či dostala hlavná hrdinka nový sveter alebo nie. Píšte ako ste sa pri čítaní cítili, či si vás kniha ukradla, či ste sa smiali, plakali.. .


Otázka na telo: Ako prežívam, keď niekto skritizuje moju obľúbenú knihu?
Ja som na to trochu alergická. Viem si vypočuť názor aj kritiku na knihu ale nepáči sa mi to . Ak mám nejakú knihu naozaj rada tak to nie je len tak . Potom sa kritika vníma dosť ťažko. Nie že by som toho človeka potom nemala rada, ja sa nedokážem takto nahnevať. Len prosím neurážajte moje obľúbené knihy :D

P.S. : Všímajte ten nový design blogu , konečne to tu nie je len hlúpo ružové . 

2 komentáre:

  1. Moja prvá "skutočná" kniha bol tiež Harry. :) Na to sa nezabúda. Nie som fanúšikom Divergencie, čiže mi bolo srdečne jedno, ako dolu vodou ide príbeh v dvojke (k trojke som sa ešte nedostala), no mňa sklamala C. Clare v Pekelných strojoch.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na tu sérii od spisovatelky Veronica Roth se chystám, tak jsem zvědavá :) a na recenzi se těším!

    OdpovedaťOdstrániť