pondelok 1. septembra 2014

Spomínam - Aké bolo moje leto ? Umelecké

Dnes v ako neoficiálne posledný deň prázdnin  zhŕňam niekoľko udalostí, ktoré som zažila, vysnívala si a precestovala . Dlho som rozmýšľala či takýto článok na blog dám. Nechcem vás zaťažovať nejakými mojimi hlúpimi fotkami či dlhým článkom o tom čo som cez prázdniny zažila. Možno v podstate chcem len blog prepojiť trošku viac so sebou a ponúknuť vám nahliadnuť aj ďalej než len do mojej knižnice. Tak snáď sa nehneváte :) ( a prepáčte aj , že väčšina článku bude o taliansku )


V Miláne som bola na začiatku leta cez festival v Taliansku, zdržala som sa tam deň a to aj tak len na pár hodín. Považujem to ale za asi najkrajší zážitok aký som mala, za celý život. Krajšiu architektúru , lepšiu zmrzlinu a príjemnejších ľudí nenájdete. Posledná fotka patrí črtajúcej sa jednej časti mozaiky  ktorú sme v taliansku robili na tému budúcoročného EXPA.


Keď sme po necelých dvoch týždňoch v maličkom talianskom mestečku mozaiky dokončili, vyzerali nejako takto , i keď nie sú odfotené celé a ešte tri ďalšie chýbajú . Celé leto som mala viac menej umelecké, niekoľko krát som bola maľovať na tvár - čo je aj dôsledok toho prečo tu toľko článkov chýbalo .


Ak by som mala Taliasnko opísať troma slovami boli by to : 
Umenie, pokoj , voľnosť

A ak by som opísala tieto prázdniny boli by :
dobrodružné, plné splnených snov, naplo užité

Toto leto sa pre mňa nieslo veľa krát v znamení veľkých dobrodružstiev ,koncertov, plnení si snov a znovustretávaní priateľov. Ibaže, počasie mi veľa krát nepralo. Toto leto bolo obzvlášť chladné , tak mi veľa krát neostalo nič iné len sedieť doma, tak som si čas pri pozeraní seriálov a počúvaní hudby vždy vypĺňala kreslením či maľovaním ( samozrejme čítaním ale to je iná kapitola )


Z tohto leta mám málo fotiek, Niesla som v sebe myšlienku , že leto a všetky zážitky si treba užiť naplno a ak sa budem pozerať len cez foťák , veľa toho neuvidím. Teda nemám ani jednu fotku z Košíc , kde sme boli v utorok. Podstivo sme cestovali už od ôsmej rána a prešli sme všetky výstavy aké tam práve boli . Nemám fotky z koncertov , ani opekačiek.. ale všetko si pamätám . Prázdniny pokladám za úžasné aj napriek počasiu, na ktoré veľa ľudí nadáva ( pri čom trávia toľko času ) a pri peknom počasí vonku ani nevýjdu. A to sa dá ísť všelikde aj keď je zima, či zamračené .

Ak ste teda smutní, že prázdniny skončili . Zamyslite sa , čo ste zažil a prečo vám prázdniny budú chýbať. Potom prídete na to, že ak by prázdnin boli dlhšie, neužili by sme si ich tak ako sa teraz .

P.S. Požičala som tete Na vine sú hviezdy na dovolenku do chorvátska.... zabudla ich v autobuse tak teda nad nimi smútim , lebo precestovali viac než akákoľvek iná kniha ...

3 komentáre:

  1. Skvelý článok a nádherné fotky....a to si naozaj kreslila ty?To je úžasné-máš veľký talent :) Ja som celé prázdniny strávila u nás.Príroda,lesy a krásne lúky-to je moje-a tiež mám pár fotiek,ale predsa len to bolo krajšie na živo ako cez foťák :-D Táto tvoje myšlienka sa mi skutočne páči...:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) Naozaj som to kreslila ja , nedovolila by som si dať sem prácu niekoho iného... a ďakujem :D ... Som rada že sa ti páči tá myšlienka.. veľa ľudí v tejto dobe ani nepozerá kam ide len všetko fotí cez tablet a potom to hádžu na instagram ... nemajú z toho potom nič a pamätajú si veľmi málo

      Odstrániť
  2. Oh, s tými Hviezdami si mala naozaj smolu. Inak to znie ako super leto.:))

    OdpovedaťOdstrániť