pondelok 20. októbra 2014

Čo robím zle ? ...

Už nejaký čas myslím na túto otázku . Viem , že nemôžem očakávať ohromnú návštevnosť a veľký počet sledovateľov. Veď ja to tak naozaj nevidím. Ale pozastavujem sa nad pár vecami . Čo robím zle ? .. Čo mám robiť inak ? ... na blogu je článok s najväčším počtom komentárov okolo šiestich  a to tu blog už nejaký čas je, nie dlho ale snažím sa . Nechcem tým niečo povedať, zmyslom tohto článku je , opýtať sa vás, skúsenejších blogerov alebo aj zblúdilých čitateľov tohto blogu ... čo mám robiť inak ?

Čo urobiť , aby mi pri recenzii, či inom článku nebilo do očí slovko " žiadne komentáre " , aby môj blog ľudia neignorovali a aby sa mi darilo, možno aspoň otrošku viac, keď sa mi už podaila tá spolupráca Vždy je mi to potom ľúto ak sa snažím niečo napísať , zmeniť dizajn stránky  , či si dám záležať na recenzii .

Naozaj vás teda všetkých , ktorí aspoň mrknete na tento článok, poraďte mi, napíšte .. čo robiť inak ? 



12 komentárov:

  1. S týmto ti bohužiaľ pomôcť neviem, pretože mám aj ja takýto problém :/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Žiadne komentáre? Ja tvoj blog navštevujem pravidelne a občas sa vyjadrím, keď mám čo povedať, už len to je jeden komentár. :D To som vzduch? Tak vďaka.
    A problém je zrejme v tom, že dostatočne nenavštevuješ a nekomentuješ iné blogy. Nepridávaš sa medzi GFC nasledovateľov, na Google+ (teda aspoň ja som si ťa nevšimla), nie si na sociálnych sieťach, hlavne na Goodreads, odkiaľ ja poznám väčšinu blogerov a kde s nimi aj pravidelne komunikujem. Ľudia na teba proste nemajú ako natrafiť.
    Blogeri, ktorí majú pravidelných čitateľov, tiež pravidelne chodia po iných blogoch, komentujú a zaujímajú sa, pretože sa to vyplatí. Nikto ti sem sám od seba nepríde, pretože v dnešnej dobe je príliš veľa knižných blogov a všetky sú si veľmi podobné a riešia tie isté témy. Skús ešte nejaké zaujímavé tematické články, ale ani tie niekedy nepomôžu, pokiaľ o sebe nedáš vedieť.
    Pri blogovaní inak nejde len o komentáre. Bola by si prekvapená, koľko čitateľov sem zablúdi, ale nezanechajú ti správu, zväčša je to preto, lebo nemajú čo povedať. Pokús sa v závere článku rozprúdiť debatu nejakou zaujímavou otázkou alebo tak.
    A regni sa na Goodreads, keby si sa tam nevyznala, ozvi sa mi na lynvonnightlight@gmail.com a ja ti s tým pomôžem, lebo čo som počula, dosť veľa ľudí sa tam nevyzná.
    Úprimne, mne sa tvoj blog páči a rada sem chodím, ale v dnešnej dobe nie je nič zadarmo. Chceš návštevnosť, musíš veľa komentovať a zaujímať sa.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie si vzduch, ja o tebe viem a cením si to . Ďakujem za rady, veď ja som ti už napísala aj e-mail :D .. tak a teda dúfam , že sa to všetko podarí , budem ťa počúvať a idem sa teda prihlásiť na goodreads .
      Ďakujem , zase :D
      P.S. takýto dlhý komentár tu ešte nebol

      Odstrániť
  3. Ja som o tom robila kedysi článok, snáď ti pomôže :) http://books-mylife.blogspot.sk/2014/03/clanok-na-temu-4.html
    Btw, skvelý GIF :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Idem teda prečítať ten článok, snáď pomôže, každopádne ďakujem :)
      P.S. Doctor musí byť :3

      Odstrániť
  4. Ja mám tvôj blog rada a rada si čítam tvoje články,recenzie len nezanechávam veľmi komentáre,ale čítam všetko :) Ak ti mám poradiť z pohľadu neblogera,tak si myslím,že by ti popularitu zvýšila súťaž.Všimla som si,že veľa blogerov,ktorí mali málo sledovateľov spravili súťaž a o pár dní počet sledovateľov rapídne stúpol-zdieľali súťaž všade tade a tak som sa aj ja dozvedela o nových blogoch.Ale niekedy stačí mať len 10 sledovateľov,o ktorých vieš,že radi čítajú tvoje príspevky ako 50 ľudí,ktorým je to ukradnuté a sledujú ťa len kvôli súťaži-to je taký môj malý názor.Tak držím palce a prajem ti,aby počet sledovateľov stúpal...ja to chápem-človek sa snaží písať pekné recenzie a chce sa o svôj názor podeliť s čím väčším publikom...nech ti to víde-hlavne to nevzdaj!!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som veľmi veľmi rada že čítam také dobré ohlasy. Ďakujem :) Strašne sa teším , že naozaj sú ľudia , ktorý tu radi chodia ( nečakala som to , naozaj ) . Nad súťažou som uvažovala, možno niekedy pred Vianocami niečo pripravím, len naozaj by ma potom trošku mrzelo ak by som mala sledovateľov len a len kvôli výhre... radšej pekne pomaly zapracujem ( zatiaľ ) sama na tej návštevnosti :)

      Odstrániť
  5. Mám rovnaký problém, pri recenziách sa mi stáva často a priemerne mám taktiež okolo 6 komentárov. ALE. Dosť komentárov mám pri tématických článkoch alebo pri článkoch na zamyslenie a určite pomáhajú i otázky na konci. Vidíš, musíš sa i ozvať, ja som na teba natrafila tak, že som chcela zistiť, čo za človiečika mi to komentuje recenziu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Neviem, či sa mám ešte opakovať... Ale naozaj treba hlavne komentovať na iných blogoch a snažiť sa zapájať do diania. A potom sa vyzbrojiť trpezlivosťou, osobne mám články, kde mám komentárov dosť a tie tie, kde sa nazbierajú ledva dva, niekedy ani neviem, od čoho to závisí.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já ti odpovím a budu hnusná ale je mi to jedno, je to věc, co štve poslední dobou i mě ;)
    Projela jsme několik tvých článků a píšeš skvěle. Ne jen ty nudné recenze ale i prostě zajímavosti a to, co mě hrozně zajímá. Ale mám pocit, že všechny ostatní zajímá jen a jen recenze. A já to nechápu! Píšeš skvěle, máš dobrý a jasný vzhled blogu ale myslím si, že prostě čtenáři to už neocení nebo nechápu. JÁ se hned přidala k tvým pravidelným čtenářům, ale protože já se snažím psát jako ty. A ovoce to moc nepřináší ;) Musíš proste jak ovce pořádat soutěže, ve kterých musí být napsáno jako pravidlo, aby tě sledovali v pravidelných čtenářích, jinak prostě nikoho nenajdeš. Tak to je. Bohužel -_-

    OdpovedaťOdstrániť