piatok 26. decembra 2014

Dash a Lily- Kniha Přáni: Rachel Cohnová, David Levithan /RECENZIA


Vydavateľstvo: CooBoo
Autor: Rachel Cohnová, David Levithan
Rok vydania: 2014
Počet strán: 276 
Kúpiť si ju môžete Tu  
 

Môj názor : Vianoce v New Yorku už podľa mňa stratili to čaro. Tú kúzelnú atmosféru, ktorú mu dodali všetky vianočné filmy. A potom prišla táto knižka a dokázala vytvoriť nový príbeh v uliciach tohto mesta a dodať mu ten slávnostný šmrnc ! Kniha prianí, je kniha plná roztomilosti a dokázala vo mne prebudiť ten pocit Vianoc, ktorý mi strašne chýbal. 

Keby som našla v kníhkupectve zápisník s inštrukciami hneď by som ich nasledovala ! Páčilo sa mi ako geniálne začína príbeh, žiadne dlhé opletačky kvôli ktorým musíte prečítať tretinu knihy kým sa konečne niečo udeje. A tak vás autori hneď hodia do deja a začnete žiť to malé vianočné dobrodružstvo a vyrozprávajú vám ho dvaja úžasný ľudia.


Kapitoly sú na striedačku písané raz z pohľadu Dasha a raz z Lilinho pohľadu. Osobne mi bol Dash omnoho sympatickejší , nezamilovala som si ho tak ako iných knižných hrdinov, ale mala som ho radšej ako Lily. Lily bola zvláštna, ale dobrosrdečná. Dievča, ktoré miluje knihy a miluje Vianoce  ma spolu s Dashom previedlo po úžasnom meste plnom ľudí, plnom svetielok a príbehov. Ich neobyčajný príbeh, nebol dokonalý ale prečo by mal byť ak môže byť tak jedinečný ? Ich príbeh je plný vtipu, túžby nebyť sám, je plný vianočnej atmosféry a celé je to tak milé, že vám úsmev z tváre ešte riadnu chvíľku neopadne.

Because I am one. You might be, too. Let’s be freaks together?
—  Dash and Lily’s Book of Dares


Nemôžem povedať, že by som knihu nemohla odložiť a musela ju dočítať. Ale hovorím ( teda píšem ), že sa mi ten príbeh páčil. Páčila sa mi myšlienka nájsť niekoho , koho nepoznáme , a obľúbiť si ho. Autori to vymysleli skvelo, môžete si myslieť , že viete ako to skončí a možno sa aj trafíte , ale oni vymysleli skvelú zápletku, takú , ktorú som nečakala ani ja a bolo to skvelé , lebo tak originálny vianočný príbeh som si neprečítala už dlho :) 



I couldn’t. I wouldn’t. I had to.” 

Kniha končí trošku zvláštne, skončí pekne , tak ako má, ale stále som mala pocit akoby tam chýbala jedna kapitola, tá jedna, ktorá mi odpovie na otázky, ktoré som potrebovala mať zodpovedané. No možno to tam sami autori chceli, aby sme si sami domysleli, ako príbeh skončil, aby sme si ho napísala do červeného zápisnika a potom ho nechali pri ich knihe, aby sme sami pokračovali v ich príbehu .

Moje hodnotenie : 3,5/5 hviezdičiek  

Za recenzný výtlačok ďakujem internetovému vydavateľstvu IPark
Knihu si môžte kúpiť Tu 

2 komentáre:

  1. Knížka mě zaujala, i když na takovýto typ knížek většinou nejsem, ale určitě si ji mu
    sím přečíst :)

    OdpovedaťOdstrániť